В Італії заарештований міністр уряду Берлусконі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії заарештований міністр уряду Берлусконі

Світ
630
Італійське управління у боротьбі з мафією в четвер, 8 травня, заарештувало колишнього міністра економічного розвитку Італії Клаудіо Скайола, одного з соратників екс-прем’єра-міністра Сільвіо Берлусконі, за підозрою в організації втечі, повідомляє агентство Рейтер.
Скайолу звинувачують в організації втечі з країни одного з парламентаріїв партії “Вперед, Італія”, викритого у зв’язках з мафією. На сьогодні оголошений в розшук Амедео Матачена перебуває в Дубаї, звідки він планував перебратися до Лівану.
Сам Берлусконі вже висловив засмучення у зв’язку з арештом Скайоли.
Клаудіо Скайола був депутатом італійського парламенту від партій Берлусконі “Вперед, Італія” і “Народ свободи”, а також займав пости в трьох урядах Берлусконі. У 2008 році Ськайола був призначений міністром економічного розвитку, проте пізніше був змушений подати у відставку через звинувачення в корупції.
Слідчі змогли довести причетність політика до отримання великого хабара для купівлі елітної нерухомості. Прокуратура вимагала засудити Скайолу до трьох років ув’язнення, однак у січні 2014 року він був виправданий судом. А в 2002 році він залишив посаду міністра внутрішніх справ через скандальне висловлювання: він несхвально відгукнувся про вбитого урядовця.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас