75% українських водіїв стали менше заправлятися після останнього подорожчання бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

75% українських водіїв стали менше заправлятися після останнього подорожчання бензину

Особисті фінанси
1271
75% українських водіїв стали менше заправляти свої автомобілі після подорожчання палива. Такі дані отримав сайт AUTO.RIA.com під час опитування 6194 українських автомобілістів.
Під час опитування було поставлене запитання, як вплинуло на водіїв різке подорожчання бензину в березні-квітні. Так, майже 30% українських водіїв стали значно менше заправляти свої автомобілі. Ще 45% респондентів відповіли, що після подорожчання палива стали заправлятися трохи менше ніж раніше. І лише чверть усіх відповіли, що заправляють свої автомобілі як і раніше.
Водночас, за результатами опитувань, українські водії не лише заправляють свої автомобілі меншою кількістю палива, але і намагаються менше їздити. Так, 73% респондентів стали помітно рідше їздити на своїх автомобілях. Ще 5% респондентів зазначили, що вони і зовсім практично перестали їздити на своєму авто.
Також під час опитування AUTO.RIA.com було з’ясовано, що в українських водіїв зросли витрати на паливо. Так, якщо на початку року лише 14% українських водіїв заправлялися на місяць на суму більше 2000 грн., то зараз ця кількість зросла до 21%. А ось вкладатися в суму до 1 тис. грн виходить вже у меншої кількості респондентів. Так, до подорожчання бензину таку суму витрачали 55% водіїв, зараз же лише 46%.
До речі, під час опитування більш ніж третина українських водіїв зазначили, що через подорожчання були змушені перейти на дешевші типи палива. При цьому, більше половини всіх водіїв сьогодні замислюються про встановлення ГБО в свої авто.
За матеріалами:
ria.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас