Обсяг зовнішньої торгівлі Китаю несподівано зріс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг зовнішньої торгівлі Китаю несподівано зріс

Світ
253
Імпорт і експорт Китаю в квітні 2014 р. несподівано зросли в річному вираженні, що зменшило побоювання з приводу сповільнення зростання економіки КНР.
Згідно з даними Головного митного управління КНР експорт товарів і послуг збільшився в квітні 2014 р. на 0,9% в річному вираженні до $188,5 млрд, імпорт – на 0,8% до $170,1 млрд. Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували падіння першого показника на 3%, другого – на 2,1%.
Позитивне сальдо торговельного балансу різко збільшилося до $18,5 млрд в квітні з $7,7 млрд в березні. Експерти прогнозували помірніше підвищення показника – до $16,7 млрд.
Зростання експорту знижує вірогідність того, що уряд країни вдасться до більш масштабних заходів зі стимулювання економіки, ніж збільшення витрат на будівництво залізниць і податкові послаблення, після скорочення темпів зростання ВВП в минулому кварталі до мінімуму за півтора роки.
Проте аналітики нагадують, що на початку 2013 р. були виявлені випадки фальсифікації документів, на основі яких підраховуються показники зовнішньої торгівлі, тож дані за початок цього року можуть не цілком коректно відображати поточний стан справ. На думку економістів RBS, квітень стане останнім місяцем, коли дані можуть бути спотворені.
Європейський союз залишається найбільшим зовнішньоторговельним партнером КНР: за 4 місяці з початку року обсяг торгівлі з ним склав $180 млрд, збільшившись на 11,3%. Обсяг торгівлі з США збільшився на 5,2% до $168 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас