ЄС і Японія підпишуть угоди про стратегічне партнерство та вільну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Японія підпишуть угоди про стратегічне партнерство та вільну торгівлю

Світ
183
Європейський союз і Японія підтвердили прагнення якомога швидше укласти угоди про стратегічне партнерство, вільну торгівлю та економічне партнерство.
В опублікованій в середу заяві за підсумками 22-го саміту ЄС – Японія, що відбувся в Брюсселі, відзначається, що угода про стратегічне партнерство буде охоплювати “поглиблене політичне, глобальне та галузеве співробітництво на найближчі десятиліття”.
Всеосяжну угоду про вільну торгівлю та економічне партнерство “зіграє життєво важливу роль” у зміцненні торгово-економічних відносин між ЄС і Японією, зокрема, з питань доступу на ринки товарів, послуг та інвестицій, державного замовлення, включаючи залізниці, а також нетарифні заходи.
Підписавши заяву, голова Європейської ради Херман Ван Ромпей, голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе відзначили “появу ознак поліпшення світової економіки, в тому числі відновлення економічного зростання в ЄС і єврозоні”.
Вони також із задоволенням відзначили досягнутий прогрес у галузевому діалозі і співпраці між ЄС і Японією, передусім у галузі інформаційних та комунікаційних технологій, транспорту, а також у застосуванні антимонопольного законодавства.
Лідери ЄС та Японії особливо підкреслили необхідність зміцнення співпраці у сфері енергетики. Вони обіцяли продовжити взаємодію в просуванні та розвитку “прозорого газового ринку і ринку скрапленого природного газу”. Вони посилять співпрацю в сферах, що стосуються безпеки поставок енергії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас