МВС оголосило в розшук екс-голову спостережної ради VAB Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС оголосило в розшук екс-голову спостережної ради VAB Банку

Кримінал
6799
Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук екс-голову спостережної ради VAB Банку, що входить до групи великих, Сергія Максимова.
Інформація про розшук оприлюднена на сайті МВС у розділі «Особи, які переховуються від органів досудового розслідування».
Максимов зник 9 квітня. Йому інкримінують злочин, передбачений ч.5 ст.191 КК України – «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою».
У лютому 2012 року головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершено розслідування кримінальної справи з обвинувачення одного з колишніх керівників ВАТ VAB Банку. Судом обрано запобіжний захід – взяття під варту.
У січні 2013 року Високий суд Лондона заарештував все майно міноритарного акціонера, а раніше – голови спостережної ради ПАТ «Всеукраїнський акціонерний банк» Сергія Максимова в рамках розгляду справи про повернення ним, а також підконтрольними йому компаніями близько 1 млрд. грн. кредитної заборгованості перед банком.
Пізніше стало відомо, що колишній співвласник VAB Банку Сергій Максимов може бути причетний до так званої «справи Павличенка» про вбивство київського судді Сергія Зубкова.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас