Москва уклала з Іраном «космічний контракт» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва уклала з Іраном «космічний контракт»

Світ
1299
Роскосмос підписав договір про співпрацю з Іранським космічним агентством, пише газета Известия. Згідно з укладеним контрактом російські ракети будуть виводити в космос супутники Ірану і навчати в підмосковному Зоряному містечку космонавтів ісламської республіки. Також Іран зацікавлений в купівлі фотографій Землі з російських супутників.
Джерело в Роскосмосі повідомило виданню, що договір був укладений в Тегерані ще 10 квітня. З боку Росії його підписав заступник керівника Федерального космічного агентства Анатолій Шилов, а від Ірану – виконуючий обов’язки глави Іранського космічного агентства Хамід Фазелі.
За умовами договору Росія надасть Ірану фотографії Землі з російських супутників «Ресурс-ДК» і «Ресурс-П». Крім того російські фахівці можуть допомогти партнерам у створенні власних систем дистанційного зондування Землі (ДЗЗ), які здатні робити такі знімки.
Іран, який минулого року заявив про закінчення роботи над першим в країні космічним кораблем, має намір готувати пілотів в російському Зоряному містечку. Цікаво, що там же підготовку перед відправкою на МКС проходять і американські астронавти, а значить, вони мають шанс зустрітися з іранськими колегами.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас