КНР вводить обмеження на ринку сухого молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР вводить обмеження на ринку сухого молока

Світ
288
Уряд Китаю ввів нові обмеження на іноземних виробників сухого молока та дитячого харчування, повідомляє CNBC.
Обмеження являють собою спробу уряду скоротити величезний попит на іноземних виробників сухого молока і підтримати продажі вітчизняних компаній.
За новими правилами іноземні виробники змушені реєструвати свою продукцію, а також заводи і склади, перш ніж їх продукти надійдуть на китайський ринок.
У понеділок газета Beijing News опублікувала список з 41 іноземного підприємства, які вже пройшли реєстрацію. Серед них дочірні компанії Nestlé, Wyeth Nutrition, американської Abbott Laboratories і Nutricia, що належить Danone. Список скоро збільшиться, тому що величезна кількість компаній подали заявки в Головне державне управління з нагляду за якістю, інспекції і карантину КНР для проходження реєстрації.
Нове правило офіційно вступило в силу в минулий четвер. Місяцем раніше уряд вимагав у іноземних виробників сухого молока прикріплювати до товару, призначеного для продажу в Китаї, етикетки китайською мовою.
За даними Beijing News, китайський уряд намагається запобігти продажу “нелегальних” марок на китайському ринку, зберігши тільки великих і надійних виробників.
Попит на іноземних виробників дитячих сумішей і сухого молока в Китаї збільшився в 2008 р., коли понад 300 тис. дітей отруїлися молоком, виробленим в КНР. У ньому був виявлений меламін – токсична речовина, що використовується для виробництва пластмаси.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас