НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ у Східній Європі - через ситуацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ у Східній Європі - через ситуацію в Україні

Світ
632
НАТО розгляне питання про постійне розміщення військ альянсу в деяких країнах Східної Європи через зростання напруженості між Росією і Україною. Про це заявив верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.
Раніше НАТО організувало перекидання невеликого контингенту сухопутних сил, авіації і військово-морських сил в Східну Європу, в тому числі до прибалтійських республік, Польщі і Румунії, однак термін його перебування в цих країнах повинен закінчитися наприкінці 2014 року.
Відповідаючи на питання, чи може НАТО розглянути питання про постійне розміщення військ у державах-членах альянсу в Східній Європі, генерал Брідлав сказав: “Я думаю, що ми повинні його розглянути, і на першому етапі ми повинні обговорити його на рівні глав наших держав, щоб побачити, до чого це призведе”.
Лідери країн НАТО мають намір провести саміт в Уельсі на початку вересня.
Напередодні головком НАТО в Європі заявив, що кроки, які альянс робив досі, були спрямовані на підтримку його східних членів.
“Ми вживаємо заходів, оборонний характер яких можна легко побачити. Йдеться про підтримку наших союзників, а не провокацію Росії”, – зазначив він.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас