Фінляндія визнана найкращою країною для матерів і дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія визнана найкращою країною для матерів і дітей

Світ
463
Фінляндія визнана кращою країною світу для матерів і дітей. Вже другий рік поспіль вона очолює рейтинг міжнародної громадської організації Врятуйте дітей (Save the Children), складений на основі даних про 178 держав, передає ИТАР-ТАСС у вівторок, 6 травня.
Оцінка проводилася за п’ятьма основними категоріями – стан здоров’я матерів, ризик ранньої смерті у дітей, рівень освіти, рівень доходів у країні та політичне становище жінок. В жодній з них Фінляндія не зайняла вищу сходинку, проте стала єдиною країною, яка потрапила в число 15 кращих у всіх категоріях.
Одним з головних чинників, який враховувався в рейтингу, став рівень смертності. У Фінляндії він один з найнижчих на планеті: тут лише одна дитина з 345 не доживає до п’яти років. Найнижчий рівень зафіксований у Норвегії – один з 357 дітей.
Хороші умови для материнства також у Швеції, Ісландії, Нідерландах та Данії – ці країни йдуть в рейтингу слідом за Фінляндією.
Останніми виявилися африканські держави південніше Сахари, замикає рейтинг Сомалі. Тут смертність вкрай висока: за важких умов життя в країні кожна сьома дитина не доживає до п’яти років. Саме сомалійці продовжують залишатися однією з найчисленніших груп біженців.
Наприкінці 2013 року в Фінляндії проживало до восьми тисяч сомалійців, при цьому кожен рік декілька сотень звертаються в міграційну службу країни, щоб отримати статус біженця.
В організації зазначають, що в регіонах, де відбуваються військові конфлікти або бувають природні катаклізми, найбільш вразливими категоріями є саме жінки і діти: ризик передчасної смерті для них зростає в 14 разів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас