Захід вивчає можливість допомоги Україні в оплаті російського газу - Великобританія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захід вивчає можливість допомоги Україні в оплаті російського газу - Великобританія

Енергетика
566
Захід вивчає можливість частково виплачувати Росії за газ, що поставляється Україні. Про це повідомив міністр енергетики та з проблем зміни клімату Великобританії Едвард Дейві.
“Розглядається підтримка Україні з допомоги платежами за рахунками”, – цитує його слова британська газета The Daily Telegraph.
Дейві бере участь у зустрічі міністрів енергетики країн “сімки” (Італії, Франції, Німеччини, Великобританії, США, Канади і Японії), присвяченій забезпеченню енергетичної безпеки Євросоюзу, що проходить в Римі.
За версією британського міністра, “не можна дозволити, щоб Росія використовувала енергетику як зброю”. “Ми повинні розробити довгострокову політику поступового скорочення залежності Європи від російського газу, – зазначив Дейві. – Євросоюз продовжить торгувати з Росією, проте одночасно йому слід диверсифікувати свої енергетичні джерела”.
“Мої дискусії з партнерами з “сімки” підтвердили, що ми єдині у прагненні зміцнити нашу енергетичну безпеку і створити ситуацію, коли в майбутньому жодна держава не зможе використовувати контроль над поставками енергоресурсів як зброю”, – наводить газета слова Дейві.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас