США вимагають від швейцарського банку $1 млрд за участь у схемах ухиляння від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вимагають від швейцарського банку $1 млрд за участь у схемах ухиляння від податків

Фондовий ринок
495
Міністерство юстиції США вимагає від швейцарського банку Credit Suisse виплати понад 1 млрд дол – за інформацією американських правоохоронців, банк допомагав американським громадянам ухилятися від сплати податків. Про це повідомляє The Wall Street Journal.
Якщо Credit Suisse виплатить необхідну суму США, Міністерство юстиції відмовиться від претензій. Представники кредитної установи поки що нічого не говорять про свої подальші кроки.
Про те, що Credit Suisse допомагав заможним американцям уникати від податків, стало відомо наприкінці лютого. На рахунках банку американські громадяни відкрили більш ніж 22 тис. рахунків на загальну суму від 10 до 12 млрд дол. При цьому близько 95% цих внесків не було зареєстровано в Службі внутрішніх доходів США.
Влада США вже не вперше висуває претензії Credit Suisse. У 2011р. Федеральне агентство з фінансування житла пред’явило декільком швейцарським банкам, в тому числі Credit Suisse, звинувачення у продажу іпотечних кредитів низької якості компаніям Fannie Mae і Freddie Mac. У березні 2014р. банку довелося виплатити за цими претензіями 885 млн дол.
У 2009р. інший швейцарський банк, USB, якого також викрили в пособництві неплатникам з США, змушений був заплатити 780 млн дол штрафу за підсумками аналогічного розслідування.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас