Bloomberg починає відстежувати Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg починає відстежувати Bitcoin

Валюта
1544
Інформаційне агентство Bloomberg почало регулярний моніторинг курсу віртуальної валюти bitcoin.
Представники Bloomberg заявили, що кріптовалюта bitcoin стала досить значущим активом, для того щоб її динаміка впливала на економічну ситуацію, фінансові та деривативні ринки.
У блозі Bloomberg йдеться, що компанія, вводячи в економічну метрику bitcoin, спиратиметься на поточні дані з обмінних майданчиків Coinbase і Kraken. Відстеження даних, пов’язаних з bitcoin, буде вестися з більш ніж 100 тис. джерел в мережі, включаючи блоги, сайти і соціальні мережі.
При цьому наголошується, що запуск bitcoin-моніторингу є однією з найбільш запитуваних клієнтами функцій за останній час. Також компанія заявила, що доступ до оновлених даних отримають більш ніж 320 тис. клієнтів у всьому світі.
Нагадаємо, що Bloomberg є одним з найбільших постачальників біржової і новинної інформації в світі. Штаб-квартира компанії знаходиться в Нью-Йорку, а точки присутності розташовані по всьому світу. Компанія продає пакети послуг Bloomberg Professional, до яких входять біржові термінали, де трейдери й економісти у всьому світі можуть в реальному часі спостерігати за курсами валют і новинами.
Курс біткоїнів за останній час пережив стрімке зростання від $200 до більш ніж $1 тис. за одиницю. З’явилися платіжні сервіси для використання кріптовалюти і навіть біткоїнмати. Втім, давайте злегка освіжимо в пам’яті ключові факти про bitcoin.
Валюта має межу емісії – 21 млн електронних монет. Немає ніякого регулятора або відповідального. QIWI, “Яндекс.Деньги”, WebMoney та інші платіжні системи є лише електронною версією реальних грошей – своєрідне боргове зобов’язання на боргове зобов’язання.
Але кріптовалюта не є яким-небудь борговим зобов’язанням. Вона є самостійним еквівалентом вартості. Це означає, що за цифрові гроші можна як купувати послуги і товари, так і міняти їх на інші гроші та цінні папери.
Вартість визначається на торгових біржах, де bitcoin обмінюється на різні валюти (долар, євро, рублі і донедавна юані). Їх самостійна вартість може визначатися лише попитом-пропозицією на нещодавно створеному ринку. На відміну від грошей, що випускаються якою-небудь державою або банківським альянсом, bitcoin тримається на довірі учасників цієї платіжної системи.
Як відомо, курс bitcoin не застрахований від спекуляцій і широкого розповсюдження на чорному ринку. За 2,5 року обіг дошки оголошень SilkRoad, яка прославилася на продажу наркотиків і зброї, становив близько 9,5 млн bitcoin’ов. Всього ж на сьогодні існує більше 12 млн електронних монет.
Подібна валюта цікава ділкам чорного ринку, які постійно страждають від “закручування гайок” у реальному світі. Не дивно, що вони прибрали до рук кріптовалюту, зробивши її своїм основним платіжним засобом.
Фінансовий капітал у довгостроковій перспективі стає однією з найменш стабільних форм існування капіталу, але при цьому однією з найприбутковіших на сьогодні. Саме висока волатильність bitcoin і приваблює багатьох інвесторів.
Зростання вартості цієї кріптовалюти кружить голови і фінансистам з світовим ім’ям, і обивателям. Досить поглянути на історію курсу bitcoin. У 2011 р. він зріс з 20 центів до $30 за одну монету. У тому ж році вперше надули міхур, щоправда не таких масштабів, як це відбувається сьогодні. Курс незабаром був скоригований до $12, але вже до літа 2013 р. піднявся трохи вище $200.
Сьогодні вартість bitcoin коливається в середньому в межах $600-700. Багато капіталістів визнають кріптовалюту платіжною одиницею, але з побоюванням, і вкладатися в неї не поспішають.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас