Західні ЗМІ масово атакують російські "тролі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні ЗМІ масово атакують російські "тролі"

Світ
1285
Журналісти британської газети The Guardian відзначають велику кількість коментарів до статей про ситуацію в Україні, що захищають російську позицію. Їхня кількість доходить до 40 тисяч на день, повідомляє Кріс Елліот, редактор The Guardian в статті, опублікованій в британській газеті увечері 4 травня. На думку редакції газети, йдеться про організовану кампанію пропаганди.
«Читачі і журналісти стурбовані тим, що авторами коментарів є люди, яким платять за «тролінг» та образливі нападки на тих, хто критикує Росію або президента Володимира Путіна», – пише Кріс Елліот.
Редактору все частіше надходять скарги від журналістів, які відзначають, що більшість сторінок, з яких публікуються коментарі проросійського характеру, були створені після лютого 2014 року. Крім того, тексти коментарів повторюються, як ніби вони пишуться за шаблоном, а самі коментарі активно «рекомендуються» іншим користувачам.
Елліот нагадує про те, що в лютому 2012 року The Guardian повідомляла про електронне листування Василя Якеменка, колишнього федерального комісара молодіжного руху «Наші», а також його прес-секретаря Христини Потупчик та інших активістів руху, в якому йшлося про пошук журналістів і блогерів, готових писати необ’єктивні матеріали про політику Путіна. Про це стало відомо після злому електронної пошти «нашистів» анонімної групою активістів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас