Ділова активність у Китаї падає 4-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ділова активність у Китаї падає 4-й місяць поспіль

Світ
242
Активність в обробному секторі Китаю знизилася у квітні четвертий місяць поспіль, як показали результати опитування, що підвищило побоювання уповільнення темпів зростання другої за величиною економіки світу.
Остаточне значення індексу ділової активності (PMI), розраховане фахівцями з HSBC Holdings Plc і Markit Economics, становило у квітні 48,1, що нижче за попереднє значення в 48,3, проте трохи вище березневого результату: тоді показник становив 48.
Значення нижче 50 пунктів вказує на скорочення виробничої активності, яке спостерігалося з початку 2014 р.
Виробництво і кількість нових замовлень зменшилася у квітні, також знизилася кількість після підвищення минулого місяця, як показало дослідження.
“За останніми даними, внутрішній попит скорочувався більш повільними темпами, але в цілому залишався млявим. При цьому знизилося значення субіндексів “експортні замовлення і зайнятість”, вони були переглянуті з попереднього значення”, – заявив головний економіст по Китаю HSBC Цюй Хунбінь.
Це свідчить про те, що в обробній промисловості, як і в економіці в цілому, спостерігається занепад, додає економіст, відзначаючи, що уряду необхідно вжити рішучих заходів для відновлення економіки.
Офіційний PMI, опублікований минулого тижня, збільшився у квітні до 50,4 з березневих 50,3, що вказує на несуттєве підвищення.
Офіційний PMI, розрахований більшою мірою на основі опитування державних підприємств, як правило, малює більш райдужну картину, ніж індикатор HSBC/Markit, який фокусується більше на невеликих приватних фірмах.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас