Німеччина повністю підтримує Україну і готова всіляко допомагати - Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина повністю підтримує Україну і готова всіляко допомагати - Меркель

Світ
1073
Федеральний Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель під час телефонної розмови з в.о. Президента України, спікером ВР Олександром Турчиновим підкреслила, що Німеччина повністю підтримує Україну і готова всіляко допомагати у врегулюванні проблем і країні, повідомляє прес-служба ВР.
За повідомленням, під час бесіди сторони обговорили ситуацію, що склалася в Україні, майбутні президентські вибори 25 травня і питання активізації двостороннього співробітництва. За словами О.Турчинова, влада робить все, щоб стабілізувати ситуацію на Сході України.
“Ми готові спілкуватися з тими людьми на Сході, які готові обговорювати свою позицію, але дискусії з тими, хто піднімає і застосовує зброю проти громадян України – неможливі”, – сказав він.
Керівник парламенту зазначив, що наразі відпрацьовуються зміни до Конституції, які передбачають кроки з децентралізації влади, “щоб регіони отримали велику самостійність”.
Крім того, О.Турчинов повідомив, що антитерористична операція проводиться виключно проти терористів і диверсантів, які зі зброєю в руках захоплюють заручників, вбивають і тероризують цивільне населення на Сході.
“Повільний хід Антитерористичної операції пов’язаний з тим, що ми прагнемо забезпечити безпеку громадян і не допустити жертв серед цивільного населення”, – зазначив він.
Обговорюючи питання проведення виборів 25 травня, О.Турчинов зазначив, що мета влади – провести чесні і прозорі вибори.
“Реальні складнощі можуть бути тільки в Автономній Республіці Крим, де вибори блокує окупаційний контингент російських Збройних Сил”, – сказав О.Турчинов, пояснивши, що на кордоні з Кримом будуть створені додаткові ділянки, “щоб громадяни України мали можливість проголосувати”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас