Держдеп США закликав світ об'єднати зусилля заради України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдеп США закликав світ об'єднати зусилля заради України

Світ
873
США оплакують разом з усіма українцями трагічну втрату життів в Одесі.
Про це йдеться у офіційній заяві Державного департаменту США поширеній напередодні, – передає Голос Америки.
Держдеп закликає міжнародне співтовариство у цей трагічний час об’єднати зусилля на підтримку українського народу.
“Насильство та жорстокі побиття, які призвели до стількох безглуздих смертей неприйнятні. Ми закликаємо усі сторони працювати разом, щоб відновити спокій, закон та порядок, і ми закликаємо уряд України розпочати детальне розслідування та притягнути усіх винних до відповідальності”, – йдеться у заяві.
“Події у Одесі, які призвели до смертоносної пожежі у Будинку профспілок яскраво підкреслюють потребу негайної деескалації напруги в Україні. Насильство та зусилля дестабілізувати країну мають закінчитись. Ми знову закликаємо до негайного втілення забов’язань закріплених у Женеві 17-го квітня. США готові підтримати їх імплементацію”, – говориться у документі.
Крім того, державний секретар США Джон Керрі у черговий раз закликав російський режим відмовитися від підтримки сепаратистів в Україні.
Про це заявив Керрі заявив у телефонній розмові з міністром закордонних справРосії Сергієм Лавровим
Керрі заявив про те, що Вашингтон може розширити санкції проти Москви, якщо режим Володимира Путіна продовжить втручатися в події в Україні і розхитувати обстановку в країні.
В той же час прес-служба російського МЗС, передаючи інформацію про цю розмову, не навела слова Керрі, а цитувала лише Лаврова, який закликав США вжити весь свій вплив, щоб “примусити опікуваний ними київський режим, який оголосив війну власному народові, негайно припинити бойові дії в південно-східних регіонах, відвести війська і звільнити учасників протестних виступів”.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас