У Слов'янську проходить масштабна АТО: є збиті вертольоти, убиті і поранені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Слов'янську проходить масштабна АТО: є збиті вертольоти, убиті і поранені

Кримінал
11444
Сьогодні в 4-30 ранку почалася активна фаза АТО біля Слов’янська і Краматорська. Про це у своєму фейсбуці написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“Силами підрозділів МВС, Нацгвардії, ВС на поточний момент взяті під контроль 9 блокпостів терористів в міській межі Слов’янська. Місто узяте в щільне кільце. Проти українських спецпідрозділів терористи відкрили вогонь із застосуванням важкого озброєння. У тому числі гранатометів і ПЗРК. Є загиблий льотчик і поранені . Йде справжній бій з професійними найманцями. Терористи не гребують вести вогонь, ховаючись за мирними жителями Слов’янська, з житлових багатоквартирних будинків – знають про наказ підрозділам АТО не відкривати у відповідь вогонь із загрозою житловим об’єктам”, – написав Аваков.
Також він попросив жителів Слов’янська і Краматорська не виходити на вулиці і бути обережними біля вікон. “Ми разом з міністром оборони і командувачем Нацгвардії тут”, – додав він.” Наші цілі АТО і одночасно вимоги до терористів прості: Звільнити заручників, скласти зброю і звільнити адміністративні будівлі, відновити нормальне функціонування міської інфраструктури”, – додав Аваков.
Бойовики в Слов’янську обстріляли вертоліт МНС України, який прибув для надання допомоги пілотам, постраждалим вранці під час проведення АТО. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
“У районі комбікормового заводу м. Слов’янськ здійснив вимушену посадку вертоліт ЗС України Мі- 24, який йшов парою. Інший вертоліт збитий. Один пілот загинув, один захоплений у полон. Бойовиками також був обстріляний вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один із медиків”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, сепаратисти збили два українських військових вертольоти і захопили в полон льотчика. При цьому дві людини загинуло – обидва були службовцями Збройних Сил України. Кілька людей поранені і їх поранення – різного ступеня тяжкості.
СБУ заявляє, що використання пересносного зенітно -ракетного комплексу, пусками якого збили вертоліт, свідчить про те, що в Слов’янську діють “висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас