Дії США, які відчує весь світ: ФРС скоротила програму стимулювання ще на $ 10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дії США, які відчує весь світ: ФРС скоротила програму стимулювання ще на $ 10 млрд

Фондовий ринок
3921
За підсумками дводенного засідання федерального комітету з відкритого ринку (Federal Open Market Committee, FOMC), яке пройшло 29 і 30 квітня, було прийнято рішення продовжити скорочення обсягів програми кількісного пом’якшення.
Рішення було прийнято одноголосно, всі 9 членів комітету проголосували за скорочення щомісячних обсягів стимулювання на $10 млрд.
Таким чином, за підсумками минулого засідання починаючи з травня 2014 обсяг щомісячних покупок трежеріс (держоблігації США) знизиться з $30 млрд до $25 млрд. Обсяг покупок цінних паперів, забезпечених іпотечними облігаціями, що викуповуються щомісяця з боку ФРС, скоротиться з $25 млрд до $20 млрд. Загальний обсяг щомісячних покупок активів скоротився з $55 млрд до $45 млрд.
Варто відзначити, що після квітневого засідання FOMC обсяг програми кількісного пом’якшення став майже в два рази нижче рівня щомісячного стимулювання в розмірі $85 млрд, який зберігався протягом 2013 року.
В опублікованому на сайті ФРС тексті супроводжуючого заяви зазначається:
“Дані, які були отримані з моменту останнього засідання федерального комітету з відкритого ринку в березні, показують, що економічна активність поліпшується після різкого уповільнення протягом зими, частково через складні погодні умови.
Показники ринку праці залишаються досить змішаними, проте в цілому продовжують показувати подальше поліпшення. Рівень безробіття, однак, залишається підвищеним. Споживчі витрати зростають швидшими темпами. Капітальні витрати знизилися, при цьому відновлення в секторі нерухомості залишається досить повільним. Фіскальна політика США стримує зростання економіки, але при цьому розмір даного обмеження скорочується. Рівень інфляції залишається нижче довгострокового цільового орієнтиру комітету, проте довгострокові інфляційні очікування продовжують залишатися стабільними.
За оцінками комітету, ризики для подальшого розвитку економіки і ринку праці США в цілому залишаються збалансованими. На поточному етапі комітет очікує, що навіть після того як безробіття та інфляція досягнутий прийнятних рівнів, загальний стан економіки США потребує збереження процентних ставок на більш низьких рівнях, ніж ті рівні, які в комітеті вважають нормальними в довгостроковій перспективі”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас