Парадокс: число щасливих росіян досягло історичного максимуму - 78% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парадокс: число щасливих росіян досягло історичного максимуму - 78%

Світ
2563
За результатами опитування ВЦВГД, індекс щастя в Росії досяг максимуму за останні 25 років. Щасливими себе почувають близько 78 відсотків громадян.
Найщасливішими є люди у віці від 18 до 24 років (92 відсотки) і з вищою освітою (83 відсотки).
30 відсотків опитаних зізналися, що для них щастя пов’язане з благополуччям в сім’ї, наявністю дітей і онуків. Близько 13 відсотків респондентів вважають, що щастя неможливе без цікавого навчання або роботи. За останній рік збільшився відсоток тих, для кого щастя в першу чергу пов’язане з міцним здоров’ям (з 6 відсотків до 11 відсотків). По чотири відсотки опитуваних пов’язують стан щастя з любов’ю, можливістю для самореалізації, матеріальним благополуччям, наявністю даху над головою. Також чотири відсотки вважають, що щастя – це жити у мирний час. Ще чотири відсотки респондентів просто не бачать причин для печалі.
Одночасно з цим близько 14 відсотків респондентів повідомили, що не відчувають себе щасливими. При цьому 15 відсотків опитаних скаржаться на низький рівень доходів. Близько восьми відсотків кажуть, що не відчувають щастя через старість або погане здоров’я. По чотири відсотки респондентів незадоволені роботою і складними життєвими обставинами.
Крім того, більшість російських громадян упевнені, що їхнє оточення складається з щасливих рідних, друзів і колег. Нещасливі люди переважають серед знайомих 12 відсотків респондентів. 38 відсотків людей спілкуються як із щасливими, так і з нещасливими людьми.
В опитуванні взяло участь 1600 осіб у 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка результатів не перевищує 3,4 відсотка.
Індекс щастя – коефіцієнт, що відображає добробут людей. Він будується на основі питання: «У житті буває всяке і хороше. Але якщо говорити в цілому – ви щасливі чи ні?»
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас