Вже у травні Фірташа можуть екстрадувати до США, де йому загрожує 50 років з конфіскацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже у травні Фірташа можуть екстрадувати до США, де йому загрожує 50 років з конфіскацією

Кримінал
2570
У травні 2014 року австрійський суд розгляне питання екстрадиції бізнесмена, голови ради групи компаній Group DF Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів Америки.
За словами прес-секретаря Земельного суду Відня, всі необхідні документи від Федерального бюро розслідувань США вже надійшли.
Також повідомляється, що Фірташ підключив до свого захисту іменитих юристів. Його адвокатом в суді виступатиме колишній міністр юстиції Австрії Дітер Бемдорфер.
Як зазначає Мін’юст США, Фірташу загрожує ув’язнення на кілька десятків років за створення злочинного угруповання і відмивання коштів. Максимальний сукупний термін ув’язнення за злочини, які йому інкримінуються, становить 50 років.
Фірташ підозрюється в створенні злочинного угруповання і підкупі представників місцевої влади в одному з штатів Індії, а також представників центральної влади країни. За матеріалами слідства, для отримання дозволів на видобуток сировини, необхідного для виробництва титанових сплавів, Фірташ через посередників передав хабара на суму, щонайменше, 18,5 млн дол. Слідчі не виключають, що сума могла бути і більша, враховуючи очікуваний щорічний дохід від видобутку в Індії близько 500 млн дол.
За матеріалами кримінальної справи, ймовірні хабарі надходили на підставні фірми, підконтрольні індійським спільникам, протягом 2006-2010 рр. сумами від 20 тис.долл. до 200 тис. дол. Всього в матеріалах справи фігурують 57 транзакцій.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас