ПДВ в Криму знизили в п'ять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПДВ в Криму знизили в п'ять разів

Казна та Політика
2543
Держрада Криму встановила нові ставки податку на додану вартість, які становитимуть від 2 до 4,2 відсотка. Двовідсоткова ставка буде встановлена ​​для соціально значущих товарів, включаючи продукти харчування, а чотиривідсоткова – для всього іншого.
Зараз єдина ставка ПДВ на півострові становить 20 відсотків. У Росії вона дорівнює 18 відсоткам, хоча в окремих випадках застосовуються пільги.
Спочатку передбачалося, що ставки ПДВ будуть зменшені до 18 і 10 відсотків, але згодом вирішили знизити їх ще більше, щоб «забезпечити стабільне економічне становище бізнесу в перехідний період», а також підтримати конкурентоспроможність місцевих виробників. Про термін дії нових ставок не повідомляється.
Держрада Криму також вирішила списати всі зобов’язання і борги платників податків перед бюджетом станом на 1 березня. Їх визнали такими, що не підлягають стягненню.
Зараз Мінекономрозвитку Росії розробляє проект створення в Криму особливої ​​економічної зони. У ній можуть бути, зокрема, обнулені федеральні податки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас