Влада США закликає користувачів відмовитися від Internet Explorer - через нову небезпечну уразливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США закликає користувачів відмовитися від Internet Explorer - через нову небезпечну уразливість

Технології&Авто
2742
Комп’ютерна команда екстреної готовності США (US-CERT, входить до відділу кіберзахисту Міністерства внутрішньої безпеки) закликає громадян скоротити активне використання браузера Internet Explorer (IE) від Microsoft. Повідомлення про це напередодні було опубліковано на офіційному сайті підрозділу.
У ньому зазначається, що це пов’язано з виявленими уразливостями в браузері. Ця проблема стосується всіх версій браузера, починаючи від Internet Explorer 6 до новітньої 11-ї. Користувачам даного браузера US-CERT з посиланням на рекомендації фахівців Microsoft радить або активувати в настройках Internet Explorer розширений захищений режим EMET, або перейти на альтернативний браузер.
Про те, що в IE виявлена ​​нова уразливість, через яку хакери можуть отримати доступ до комп’ютера користувача, повідомила компанія Microsoft. Інформацію підтверджують і аналітики антивірусних компаній.
Основні атаки хакерів націлені на користувачів браузерів 9-ї і 11-ї версій, відзначають дослідники компанії FireEye, що займається кібербезпекою. За даними NetMarket Share, уразливими браузерами користуються 26,25% відвідувачів інтернету в світі. Серед відвідувачів сайтів рунета, за підрахунками Liveinternet.ru, частка тих, що використовують IE в квітні 2014 року становила 7,7%, але сервіс рахує в тому числі і мобільних користувачів, пишуть “Ведомости”.
IE входить до складу операційної системи Windows і встановлюється разом з нею за замовчуванням. Встановлений, але не використовуваний IE загрози не представляє, вважає керівник групи дослідження вразливостей “Лабораторії Касперського” ​​В’ячеслав Закоржевський. Потенційна небезпека зараження комп’ютера вірусом є і в цьому випадку, не згоден з ним заступник гендиректора Positive Technologies Сергій Гордейчик. Зловмиснику достатньо вставити на веб-сторінку файл, асоційований з IE (наприклад, mhtml), і його відкриття викличе запуск цього браузера – так само, як, наприклад, при відкритті файлу mp3 запускається музичний програвач, пояснює Гордейчик.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас