Запаси сирої нафти США оновили рекорд з часів Великої депресії - 1931 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запаси сирої нафти США оновили рекорд з часів Великої депресії - 1931 року

Енергетика
1298
У середу ціна на нафту WTI знижується напередодні публікації даних щодо запасів сирої нафти від Енергетичного інформаційного агентства. Ринок повний чутками про збільшення запасів. Хвилювання інвесторів посилили дані від Американського інституту нафти, які надаються нафтовиками США на добровільній основі. За даними, запаси сирої нафти за тиждень збільшилися на 3 млн барелів, запаси дистилятів на 688 тисяч барелів. Таким чином, запаси сирої нафти в сховищах США зросли до найвищого рівня з травня 1931 року.
Вчора на Нью-Йоркській торговій сесії після публікації даних ціна WTI з поставкою в червні впала на 93 цента до $100,35 за барель. Якщо сьогодні ввечері статистика від EIA виправдає ринкові очікування і підтвердить зростання запасів, то подальшого падіння ціни не уникнути.
Котирування Brent також пішли на зниження, однак навряд чи спадна динаміка буде тривалою. Відносини між Росією, США та ЄС погіршуються на тлі подій в Україні. Поки що західні санкції торкнулися деяких банків і бізнесменів з оточення Володимира Путіна.
Однак Газпром вже попередив своїх інвесторів про можливе застосування санкцій і до нього. Якщо західні обмежувальні заходи дійсно торкнуться енергетичних компаній Росії, то ціни на нафту і газ відреагують негайним зростанням.
Крім того, в Лівії знову неспокійно. Група невідомих бойовиків відкрила вогонь по парламенту під час виборів нового прем’єр-міністра країни.
Анна Кокорєва, аналітик Альпарі
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас