Банк Англії протестує здатність банків впоратися з різким падінням цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії протестує здатність банків впоратися з різким падінням цін на житло

Світ
419
Банк Англії має намір перевірити, чи зможуть найбільші банки Великобританії впоратися з 35-процентним падінням цін на житло при підвищенні процентних ставок в економіці до 4%, пише газета The Wall Street Journal. Британський ЦБ проведе власну перевірку паралельно зі стрес-тестами, які готує Європейське банківське управління (European Banking Authority, EBA) для банківського сектора Євросоюзу.
Сценарії, які має намір протестувати національний банківський регулятор Великобританії Prudential Regulatory Authority (PRA), який є підрозділом Банку Англії, передбачають зростання процентних ставок до 4%, зниження ВВП на 3,5% в порівнянні з рівнем четвертого кварталу 2013 року, підйом безробіття до 12% і падіння цін на комерційну нерухомість на 30%.
Банкам необхідно продемонструвати, що вони зможуть впоратися зі стресовими ситуаціями, зберігши при цьому показник відношення капіталу до активів, зважених за ризиком, на рівні в 4,5%.
Результати стрес-тестів будуть опубліковані в четвертому кварталі 2014 року.
У повідомленні британського ЦБ відзначається, що Банк Англії може зажадати від фінінститутів збільшення балансів навіть у тому випадку, якщо вони успішно справляться зі стрес-тестами. У разі якщо стрес-тести не будуть пройдені, британський ЦБ зажадає від банків подати плани збільшення капіталу, які включають скорочення дивідендів, продаж активів і залучення нового капіталу.
Стрес-тестам будуть піддані вісім найбільших банків країни, включаючи HSBC Holdings, Barclays, Royal Bank of Scotland Group, Lloyds Banking Group.
Раніше у вівторок EBA оприлюднило умови сценаріїв стрес-тестів банківської системи Євросоюзу, які відображають найбільш серйозні ризики для даного сектора. Найбільш несприятливий сценарій, який має намір протестувати EBA, передбачає падіння європейських фондових індексів на 19,2% до кінця 2016 року, зниження вартості житлової нерухомості в Європі на 21,2%, комерційної – на 14,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас