Гроші, незаконно виведені з України, шукають у 136 країнах світу - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші, незаконно виведені з України, шукають у 136 країнах світу - Мін'юст

Казна та Політика
1001
Міністр юстиції України Павло Петренко, що перебуває в Лондоні на Українському форумі з повернення активів, повідомив, що вже направлені запити до підрозділів фінрозвідок 136 країн світу для встановлення і подальшого блокування іноземних банківських рахунків колишніх українських чиновників.
“Українські правоохоронці виконали дійсно колосальний обсяг роботи! Так, попередньо ними було встановлено, що загальна сума незаконних фінансових операцій колишніх високопоставлених осіб становить майже 65 мільярдів гривень. Зокрема, Держслужба фінмоніторингу виявила сумнівні рахунки 67 фізичних осіб у банках України і звернулася до підрозділів фінрозвідок 136 країн світу для встановлення і подальшого блокування іноземних банківських рахунків колишніх українських чиновників”, – повідомив П.Петренко.
Міністр повідомив, що зараз тривають перевірки та аналіз фінансових операцій колишніх високопоставлених чиновників, їхніх близьких та підконтрольних їм підприємств.
“Завдяки оперативним діям правоохоронців вдалося заблокувати рахунки колишніх чиновників на більш ніж 2,5 мільярда гривень. Більше того, під час слідства було накладено арешт на особисте майно і рахунки підозрюваних у розкраданні бюджетних коштів – Віктора Януковича, Олександра Януковича, Андрія та Миколи Присяжнюків. На сьогодні Генпрокуратура України оголосила в розшук 17 колишніх чиновників, причетних до незаконних фінансових операцій. Генеральна прокуратура України та Міністерство юстиції в рамках міжнародних договорів направить всі необхідні процесуальні документи з вилучення незаконно виведених з України активів”, – повідомив міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас