Винищувач F-35 виявився помітним для російських радарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Винищувач F-35 виявився помітним для російських радарів

Технології&Авто
3285
Перспективний американський багатоцільовий винищувач F-35, в якому широко використовуються технології малопомітності, має низку істотних недоліків, повідомляє The Daily Beast.
Найсерйозніший з них полягає в тому, що винищувач, по суті, не є малопомітним для зростаючого числа російських і китайських радарів. Крім того, бойовий літак не може ефективно генерувати перешкоди для радіолокаційних станцій. Як зазначає видання, це означає, що міністерство оборони США вкладає сотні мільярдів доларів в винищувач, який потребує постійної допомоги спеціального літака радіоелектронної боротьби.
Як пише автор статті Білл Світмен, в минулому серпні під час авіа шоу, що проходило недалеко від Москви (скорше, мається на увазі щорічний авіасалон в Жуковському – прим. «Лента.Ру») він розмовляв з конструкторами нової цифрової системи радіолокації, яка вже є на озброєнні російської армії. Її основним елементом є антенна ґратка шириною 30 метрів. Система також включає в себе потужні високочастотні радари.
Занепокоєння Пентагону викликають і нові розробки китайських військових. Справа, зокрема, стосується кораблів, що несуть пошуковий радар Type 517M з активною фазованою антенною ґраткою.
F-35 – сімейство перспективних, малопомітних винищувачів, розроблене американською фірмою Lockheed Martin в трьох версіях: для ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти США. Ці літаки також планується активно поставляти на експорт, зокрема у Великобританію, Нідерланди, Канаду і Японію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас