Кримчанам, які здають житло в оренду, нарахували новий податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримчанам, які здають житло в оренду, нарахували новий податок

Казна та Політика
3630
Мінфін Криму планує обкласти жителів регіону, які здають приватну нерухомість в оренду туристам, податком за базовими ставками 12 і 20 рублів в місяць за 1 кв. метр здаваної площі.
Про це повідомила заступник міністра фінансів Криму Людмила Єльцова, повідомляє Інтерфакс.
За її словами, пропонується встановити ставку податку на рівні 12 рублів на місяць за кв. метр для об’єктів розміщення площею менше 50 кв. м, і ставку в розмірі 20 рублів для об’єктів площею понад 50 кв. метрів. Претендувати на спрощене оподаткування можуть об’єкти розміщення загальною кількістю місць нижче 30.
“Якщо запрацює цей порядок, додатково в бюджет ми отримаємо 60 мільйонів рублів”, – сказала Єльцова на засіданні комісії Держради Криму з економічної, фінансової та бюджетної політики. Місцеві ради можуть встановлювати підвищувальні коефіцієнти до даної ставкою.
За словами заступника міністра фінансів, в Криму близько 10 тисяч жителів розміщують влітку туристів у своїх квартирах і приватних будинках. Досі цей вид діяльності практично не обкладався податками, оскільки у складі України парламент Криму не мав права впливати на податкову політику.
Єльцова повідомила також, що Мінфін Криму пропонує Держраді республіки встановити для невеликих об’єктів торгівлі єдиний податок у наступному розмірі: об’єктів, що діють в містах – від 6 тисяч рублів на місяць; у райцентрах – від 3 тисяч рублів на місяць; у селищах і селах – від 1,5 тисячі рублів.
“Місцеві ради можуть встановлювати більш високі ставки, в межах 30 тисяч рублів на місяць “, – сказала заступник міністра фінансів Криму. За її словами, Держрада Криму може розглянути проекти даних постанов на найближчому засіданні, яке заплановане на середу, 30 квітня.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас