Українцям дозволять прописатися на дачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям дозволять прописатися на дачі

Особисті фінанси
5851
Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики пропонує ВР взяти за основу проект закону про внесення змін у деякі закони України про переведення садових і дачних будинків в статус житлових і реєстрацію в них місця проживання.
Законопроект планують доповнити статтею про переведення в житлову нерухомість садових і дачних будинків, про погодження положення Земельного кодексу щодо будівництва дачних будинків на землях рекреаційного призначення, а також доповнити уточненням поняття “місце проживання фізичної особи”.
Перевести дачні та садові будинки у категорію житлової нерухомості, де можна буде прописатися, можна у відповідних органах місцевого самоврядування на підставі звернення громадян.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить узгодити законодавчі поняття та процедури в житловому, цивільному законодавстві щодо житла та створить належні умови для реалізації громадянами права на вільний вибір місця проживання.
За матеріалами:
SV-Development
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас