Deutsche Bank: економіка Росії може впасти через санкції Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: економіка Росії може впасти через санкції Заходу

Світ
6435
Головний економіст Deutsche Bank Давид Фолькертс-Ландау вважає, що Росії доведеться заплатити досить високу економічну ціну за свої дії стосовно України і її економіка може не витримати через санкції Заходу, повідомив Фолькертс-Ландау в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt.
Фолькертс-Ландау також заявив, що погляд на Росію міжнародних інвесторів “докорінно зміниться”. “Через свої дії стосовно України, що більше нагадують стереотипи мислення 19 століття, Росія стала менш передбачуваною. Тому їй не варто дивуватися, якщо надалі її не сприйматимуть як надійне місце для іноземних інвестицій”, – підкреслив експерт.
«Відтепер всім, хто вкладає гроші в російські цінні папери або безпосередньо в бізнес, доведеться виходити з значно вищих ризиків, пов’язаних з Росією» – переконаний він.
Крім іншого серед західних інвесторів загостриться усвідомлення структурних проблем країни. “Росія втратила можливість створити функціонуючу економіку, що володіє міжнародною конкурентоспроможністю”, – зазначив Фолькертс-Ландау.
Вказавши на такі витрати російської “економічної монокультури” як командно-адміністративні методи управління, корупція, недостатня правова захищеність, а також на “демографічний розвиток, що викликає занепокоєння”, він зробив висновок: “Іноземці сильно переоцінюють економічний потенціал Росії”.
Але поступово вони почнуть це розуміти, що в середньотерміновій перспективі негативно позначиться на економічних зв’язках з Росією, переконаний головний економіст Deutsche Bank, який, як нагадує газета Die Welt, дуже рідко висловлюється публічно і зазвичай напряму працює з великими клієнтами банку.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас