Росія знову заявила про "відведення військ" від кордонів з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знову заявила про "відведення військ" від кордонів з Україною

Світ
2767
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські військові підрозділи, що використовувалися у масштабних військових навчаннях біля кордону з Україною, повернуті до місць постійної дислокації. Про це Шойгу повідомив увечері 28 квітня в телефонній розмові з міністром оборони США Чаком Хейгелом, передає прес-служба Міноборони РФ.
“Перспектива жорстких силових дій проти мирного населення, зазначив генерал армії Сергій Шойгу, змусила російську сторону оголосити про початок масштабних військових навчань на національній території в регіонах, прилеглих до кордонів з Україною. Це рішення було оприлюднено публічно. Однак щойно українська влада заявила про відсутність намірів використовувати регулярні військові частини проти беззбройного населення, російські підрозділи були повернуті до місць їх постійної дислокації”, – наголошується в повідомленні.
Шойгу також спростував інформацію про присутність на українській території російських диверсійно-розвідувальних груп, які “нібито дестабілізують ситуацію в південно-східних регіонах”.
Водночас голова російського військового відомства констатував, що за останній час на південному сході України влада України зосередила близько 80 танків, понад 130 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 60 артилерійських знарядь і мінометів. “Систематично залучається бойова авіація, вертольоти. Сумарна чисельність українського угруповання військ сягає 15 тис. І все це – проти мирного населення власної країни”, – вважає Шойгу.
Нагадаємо, 24 квітня на сході України влада розпочала активну фазу антитерористичної операції. Зокрема, українські військові спільно з бійцями Національної гвардії захопили декілька блокпостів на під’їздах до Слов’янська Донецької області. За даними МВС України, внаслідок зіткнень загинуло п’ятеро сепаратистів. Напередодні від сепаратистів було звільнено місто Святогорськ Донецької області, що знаходиться неподалік від Слов’янська.
У відповідь РФ в прикордонних з Україною районах розпочала масштабні військові навчання з’єднань Південного і Західного військових округів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас