MasterCard призупиняє доступ до своїх сервісів ще для 2 російських банків - СМП Банку та Інвесткапіталбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MasterCard призупиняє доступ до своїх сервісів ще для 2 російських банків - СМП Банку та Інвесткапіталбанку

Фінтех і Картки
1687
Міжнародна платіжна система MasterCard призупиняє доступ до своїх сервісів для СМП Банку та Інвесткапіталбанку. Про це повідомили в компанії MasterCard.
“MasterCard продовжує роботу зі своїми російськими партнерами в звичайному режимі. Виняток становлять банки ВАТ АБ “Росія”, Собінбанк, СМП банк та Інвесткапіталбанк. Обслуговування карток останніх двох банків буде призупинено найближчим часом в результаті введення санкцій США. Банки зможуть продовжувати обслуговування своїх карт через свої клієнтські офіси і банкомати”, – сказав представник прес-служби.
Раніше Мінфін США оголосив про введення санкцій відносно семи росіян і 17 компаній, у тому числі проти СМП Банку, Собінбанкі і Інвесткапіталбанку. Санкції проти АБ “Росія” були введені в кінці березня.
СМП Банк і Інвесткапіталбанк вже підпадали під американські санкції помилково: міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard 21 березня припинили обслуговування їхніх карт одночасно з картами банку “Росія”. Через декілька днів обслуговування карт СМП-банку і Інвесткапіталбанку було відновлено.
СМП Банк підконтрольний братам Аркадію і Борису Ротенбергам, зареєстрований в Москві в 2001 році, входить у четверту сотню за розміром активів серед російських банків. У липні 2007 року отримав генеральну банківську ліцензію ЦБ РФ. На сьогодні по 38,05% акцій СМП Банку безпосередньо належать бізнесменам Аркадію і Борису Ротенбергам, іще 11,18% – президенту кредитної організації Дмитру Калантирському. Обсяг кредитного портфеля СМП Банку на 1 березня поточного року становить 68,1 млрд рублів, вклади фізосіб – 80 млрд рублів.
Інвесткапіталбанк заснований в 1993 році в Уфі, входить до другої сотні російських банків за розміром активів. Кредитний портфель банку на 1 березня 2014 року становив 11,72 млрд рублів, зобов’язання перед населенням – 10 млрд рублів. Аркадій і Борис Ротенберги з 2008 року володіють 80% акцій банку. Пакет, що залишився, контролює бізнесмен Дмитро Калантирський.
Собінбанк є 100% дочірнім банком банку “Росія”, входить до топ-100 серед російських кредитних організацій за розміром активів. Кредитний портфель на 1 березня становить 32,7 млрд рублів, зобов’язання перед фізособами – 19,6 млрд рублів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас