Янукович і чиновники-втікачі вивезли до Росії $32 млрд - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович і чиновники-втікачі вивезли до Росії $32 млрд - ГПУ

Казна та Політика
2153
Усунений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович і низка українських екс-чиновників вивезли до Росії 32 млрд доларів.
Про це заявив в.о. генерального прокурора Олег Махницький в інтерв’ю британській Financial Times напередодні відкриття в Лондоні Українського форуму з питань повернення активів, передає прес-служба ГПУ.
“На сьогодні Російська Федерація офіційно ховає фактично злочинців, таких як Янукович, Пшонка, Захарченко, не визнаючи їх провину… Генеральний прокурор РФ Юрій Чайка публічно заявив, що Росія не видасть їх. З Україною співпрацюють усі держави, крім Росії. За останніми оперативними даними, лише в Росію вивезено мінімум 32 млрд дол США”, – розповів Махницький.
За його словами, на запити України про допомогу відгукнулися Австрія, Ліхтенштейн і Швейцарія. Зокрема, за даними швейцарської сторони, на кінець 2012 р. на рахунках у швейцарських банках перебувало 2 млрд дол коштів українського походження.
“Зазначена сума не могла бути отримана законним шляхом або ж частина коштів, що отримана законно, була незначною”, – додав Махницький.
Він зазначив, що в ході слідства накладено арешт на особисте майно Януковича та його сина Олександра, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва, екс-голови Мінагрополітики Миколи Присяжнюка, та їхні рахунки в банківських установах України на загальну суму майже 1 млрд 300 млн грн, в тому числі в цінних паперах – на 1 млрд 167 млн ​​грн, понад 9,6 млн дол і 214 тис. євро.
Правоохоронні органи України оголосили Януковича в міжнародний розшук. Янукович з 22 лютого перебуває у Росії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас