Названо пріоритет Міндоходів - повернути вкрадені державні активи, які ще не виведені за межі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо пріоритет Міндоходів - повернути вкрадені державні активи, які ще не виведені за межі України

Казна та Політика
697
На цьому наголосив перший заступник Міністра доходів і зборів Ігор Білоус під час Першої міжнародної експертної конференції на тему: „Повернення украдених активів корумпованої політичної еліти України: як не втратити шанс?”
Учасники публічної дискусії, яка відбулася за ініціативи громадських організацій, обговорювали механізм координації зусиль влади, громадянського суспільства та міжнародних експертів щодо пошуку шляхів повернення вкрадених в Україні коштів та недопущення залучення їх у подальшому до непрозорих схем.
„Перед тим, як починати забирати кошти за кордоном, потрібно знайти викрадені активи, які знаходяться в країні, завершити розпочаті кримінальні провадження та покарати винних”, – підкреслив Ігор Білоус. За його словами, у цьому напрямі фахівці Міндоходів тісно співпрацюють з колегами з Генеральної прокуратури, МВС, СБУ та економічними експертами.
Також перший заступник Міністра доходів і зборів повідомив про створення спільної з Європейським бюро по боротьбі з шахрайством (OLAF) групи слідчих, до складу якої увійшли представники Міндоходів та фахівці з ЄС. Група розслідуватиме кримінальні провадження, пов`язані з фінансовими шахрайствами та виведенням за межі України незаконно здобутих коштів.
За словами Ігоря Білоуса, оперативний та максимальний обмін інформацією, у т.ч. застосування успішного європейського досвіду прискорить повернення в Україну викрадених фінансових ресурсів. Також, на його думку, доречною буде участь міжнародних груп та громадських організацій у контролі за використанням повернутих коштів та недопущенням їх повторного розкрадання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас