В Росії успішними визнані всього 5 держпрограм з 38 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії успішними визнані всього 5 держпрограм з 38

Світ
498
Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв назвав успішними в 2013 р. тільки п’ять держпрограм з 38. Йдеться про держпрограми “Соціальна підтримка”, “Розвиток охорони здоров’я”, “Протидія злочинності”, “Захист від НС” і “Розвиток авіапромисловості”.
За словами Медведєва, вісім держпрограм виконані “на середньому рівні”. “Оцінку “нижче середньої” отримали п’ять державних програм. Реалізація трьох – з науки, лісового і рибного господарства – визнані неефективними”, – зазначив прем’єр-міністр.
На виконання держпрограм вплинули різні обставини, в тому числі несприятлива обстановка на низці ринків, “об’єктивний фактор сповільненого розвитку вітчизняної економіки”, а також загальне зниження інвестиційної діяльності. “Але в будь-якому випадку, це не знімає відповідальності з виконавців держпрограм і керівників цих відомств”, – підкреслив Медведєв.
На виконання держпрограм йде більше половини коштів бюджету, а саме 57%. На 1 січня сума вимірювалася трильйонами рублів, додав глава уряду. “До 2016 р. ми виходимо з того, що таким чином будуть витрачатися практично всі кошти федерального бюджету – до 95% відкритих статей, у всякому разі”, – пояснив Медведєв.
Прем’єр-міністр вимагає від уряду при скороченні держпрограм виділяти пріоритети і міняти їх цільові показники. “Не треба робити вигляд, що за 50 коп. можна зробити те, що планувалося зробити за три рублі. Це означає, що якщо та чи інша програма скорочується, а це, на жаль, певна даність, з якою ми всі сьогодні зіткнулися і в якою ми працюємо, потрібно краще виділяти пріоритети”, – підкреслив Медведєв.
“Цільові показники теж коректувати. Це набагато чесніше, ніж намагатися зобразити, що ми і за рубль вам зробимо, і за три рублі зробимо, те, що раніше планувалося за десять. На це, до речі, звертають увагу всі: і ті, хто контролює виконання держпрограм, і наші колеги-депутати Держдуми”, – підсумував прем’єр-міністр.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас