Pfizer хоче купити AstraZeneca за $100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Pfizer хоче купити AstraZeneca за $100 млрд

Фондовий ринок
878
Фармацевтична компанія із США Pfizer Inc працює над черговою спробою поглинання британської фармкомпанії AstraZeneca Plc, запропонувавши за неї $100 млрд після того, як дві попередні пропозиції були відкинуті. Угода є вирішальною для фармацевтичної галузі.
Pfizer повідомив у понеділок, 28 квітня, що в січні виступали з пропозицією про купівлю британської компанії за 58,8 млрд фунтів стерлінгів ($98,9 млрд) . Переговори про поглинання були відновлені 26 квітня.
Акції AstraZeneca підскочили на 15% на тлі новин про нове поглинання, яке буде найбільшим серед зарубіжних придбань і однією з наймасштабніших угод в області фармацевтики.
Встановлюється оновлений підхід на тлі злиттів і поглинань в секторі, оскільки в промисловості триває реструктуризація, що обумовлено скороченням витрат на охорону здоров’я і конкуренцією з боку дешевих дженериків.
Згідно Pfizer Inc. обидві попередні пропозиції AstraZeneca відхилила, а американська група розглядала різні варіанти. AstraZeneca закликала своїх акціонерів не вживати ніяких дій і сказала, що залишилася вірна своїй незалежній стратегії.
Pfizer запропонувала 5 січня раді директорів AstraZeneca викупити її акції за ціною 46,61 фунта стерлінгів за акцію, тобто з премією близько 30% до ринкової вартості паперів на той момент, що становила 35,86 фунта.
За британськими законами, американська група повинна представити пропозицію про придбання AstraZeneca або вийти з переговорів, повідомляє Financial Times.
У разі успішного завершення операції, компанії утворюють холдинг, який буде зареєстрований в Британії. Штаб-квартири будуть розміщені як в США, так і в Старому Світі, а акції торгуватися в NYSE.
Раніше стало відомо, що дві з найбільших у світі фармацевтичних компаній – GlaxoSmithKline (GSK) і Novartis – мають намір створити спільне підприємство з безрецептурних препаратів.
Варто відзначити, що останнім часом відбулося зростання обсягу угод в фарміндустрії. За даними Thomson Reuters, загальна вартість угод з початку року подвоїлася до $77,9 млрд порівняно з аналогічним періодом роком раніше.
Операція дозволить Novartis зміцнити свою позицію на світовому ринку в галузі онкології, наблизившись до свого головного конкурента Roche.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас