Україна подає до суду на "Газпром" - вже відправлена ​​передарбітражна нота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна подає до суду на "Газпром" - вже відправлена ​​передарбітражна нота

Енергетика
1727
Уряд і НАК “Нафтогаз України” розпочали процедуру подання в суд на “Газпром”. Про це під час прес-конференції заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Уряд України і безпосередньо компанія НАК “Нафтогаз України” прийняли рішення про початок процедури подання в суд на російську компанію “Газпром”“, – повідомив він. “Сьогодні російському монополісту відправлена ​​передарбітражна нота”, – додав Яценюк.
За словами А.Яценюка, перше питання до “Газпрому”- це питання ціни. Уряд України наполягає на тому, що ціна, яка була встановлена для України, починаючи з 2104 року – є ринковою. Також Уряд наполягає на продовженні цієї ціни, сказав А.Яценюк.
“Друге (питання – прим.ред,)- по низці положень газового контракту, Україна вимагає невідкладного їх перегляду. Третє – ми пропонуємо російському “Газпрому” зустрітися на нейтральній території для обговорення предарбітражної претензії української сторони. І четверте – якщо протягом 30 днів відповідні домовленості не будуть досягнені, це означє, що з предарбітражного врегулювання ми переходимо в судовий розбір спору з російським газовим монополістом “Газпромом”, – сказав А.Яценюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас