Продукти в Росії дорожчають в 40 разів швидше, ніж у ЄС - Росстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продукти в Росії дорожчають в 40 разів швидше, ніж у ЄС - Росстат

Світ
1578
У Росії ціни в I кварталі 2014 року зростали в 23 рази швидше, ніж у середньому в країнах ЄС, а якщо брати лише продуктовий кошик, – в 40 разів.
У березні в багатьох країнах Європейського союзу знову було відзначено зниження цін на продукти харчування. Найбільш помітно вони подешевшали у Фінляндії, Іспанії, Латвії, Люксембурзі, Великобританії, Німеччини, Словенії (на 0,5-0,8%). У середньому в країнах ЄС продовольство за місяць подешевшало на 0,3%, а за I квартал року – подорожчало на 0,1%.
У Росії, за даними Федерального агентства державної статистики (Росстат), споживчі ціни на продукти харчування порівняно з попереднім місяцем збільшилися на 1,8%, а з початку року – на 4%, передає ІТАР-ТАСС.
“Збільшення цін пов’язане зі стрибкоподібним і слабким курсом рубля і незначною конкуренцією між виробниками в країні”, – відзначають аналітики Росстату.
Найбільш відчутно в РФ дорожчають імпортні продукти. Зокрема, імпортується половина ринку фруктів і овочів в країні. Далі в порядку убування йдуть: молочні продукти, риба, чай і кава, м’ясо і сировина для виробництва молочної продукції.
Рекордне зростання цін викликає в експертів серйозні побоювання щодо зниження рівня життя росіян. Зростання цін вперше за кілька років відбувається на тлі стагнації в економіці. Це призведе до зниження споживчого попиту в другому півріччі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас