Китай вважає, що санкції проти Росії не вирішать "українське питання" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вважає, що санкції проти Росії не вирішать "українське питання"

Світ
2249
Санкції “сімки” проти Росії навряд чи вирішать українське питання і можуть сприяти зростанню напруженості, йдеться в повідомленні офіційного представника Міністерства закордонних справ КНР Цинь Гана.
“З початку кризи в Україні ми ведемо активний діалог з державами “сімки” і позначили свою позицію в цьому питанні. Китай виступає проти погроз і санкцій. Ми вважаємо, що санкції навряд чи вирішать питання і можуть сприяти зростанню напруженості”, – повідомив китайський дипломат.
Але, на його думку, єдиним виходом із ситуації є переговори.
“Ми закликаємо сторони шляхом діалогу і переговорів вирішити розбіжності та врегулювати українську кризу політичними методами. Санкції не принесуть вигоди жодній зі сторін”, – підкреслив Цинь Ган.
Раніше стало відомо, що уряди семи провідних індустріальних держав досягли домовленості не зволікати з введенням нових обмежувальних заходів щодо РФ.
Як йдеться у прийнятій “сімкою” заяві, уряди Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і США, а також ЄС і Єврокомісія “у зв’язку з терміновою необхідністю гарантувати безпеку в Україні під час успішного і мирного демократичного голосування на виборах президента у травні готові на швидкі кроки з посилення санкцій та кроки, що підвищують для Росії ціну за її дії”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас