Держбюджет отримав 18 млн грн від ліцензій на телекомунікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет отримав 18 млн грн від ліцензій на телекомунікації

Казна та Політика
166
Державний бюджет України за підсумками 2013 р. отримав 18,1 мільйона гривень надходжень у вигляді плати за ліцензії на діяльність у сфері телекомунікацій. Про це йдеться в матеріалах Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.
У 2012 році надходження були майже в два рази менші і становили 9,9 млн гривень. У 2011 р. – 38,7 млн ​​грн.
За даними реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, станом на кінець березня 2014 р. зареєстровано 3984 суб’єктів господарювання. Найбільш поширеним видом діяльності є технічне обслуговування і експлуатація власних телекомунікаційних мереж, а також надання послуг доступу до Інтернету.
Нагадаємо, на думку голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, регулювання телекомунікаційного ринку України має здійснюватися відповідно до вимог Європейського Союзу та забезпечувати умови для здобуття населенням якісних і доступних телекомунікаційних послуг.
“Директива Європейського парламенту та Ради про дозвіл комунікаційних мереж та послуг, яка була прийнята 12 років тому, на жаль, досі залишається не реалізованою в Україні в повному обсязі. Наше законодавство має гарантувати максимально сприятливі і прості умови роботи для тих операторів телекомунікаційних послуг, які здатні забезпечити розвиток мереж в регіонах і надання якісних послуг”, – підкреслив В.Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас