Михайло Ходорковський створить в Києві університет для росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Михайло Ходорковський створить в Києві університет для росіян

Особисті фінанси
516
Михайло Ходорковський має намір створити новий навчальний заклад, оголосив він на конгресі «Україна – Росія: діалог». Онлайн-університет буде створений на базі одного з українських інститутів, кажуть наближені екс-олігарха.
Про створення нового університету Ходорковський обмовився, відкриваючи скликаний з його ініціативи конгрес громадських діячів «Україна – Росія: діалог», який відбувся у Києві 24-25 квітня. Про те, що Михайло Ходорковський планує створити ВНЗ нового зразка, «випадково чув краєм вуха ще три місяці тому, в Берліні» і один із співрозмовників РБК серед учасників конгресу, що побажав залишитися невідомим.
На думку заслуженого вчителя Росії, викладача історії Тамари Ейдельман, найбільш затребувана була б педагогічна освіта: «Університет повинен бути створений для навчання викладачів». Сам Михайло Ходорковський університетську тему коментував передбачувано лаконічно: «Так, університет буде. Запрацює цього літа», – зауважив він на ходу.
Головний редактор «Русского журнала» Олександр Морозов, зачитуючи фінальну резолюцію, пообіцяв, що найближчим часом буде створена «постійна робоча група», яка «запустить програму для російських студентів і викладачів» на базі «одного з київських вузів». Кістяк робочої групи складуть учасники конгресу.
За словами прес-секретаря Михайла Ходорковського Кюлле Піспанен, проект отримає форму онлайн-університету «без будь-якої постійної бази». Склад викладачів, за її словами, поки що не визначений.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас