Німецький Siemens має намір придбати енергетичний підрозділ французького концерну Alstom — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький Siemens має намір придбати енергетичний підрозділ французького концерну Alstom

Фондовий ринок
167
За інформацією німецьких і французьких ЗМІ, мюнхенський концерн Siemens веде переговори зі своїм конкурентом з Франції Alstom про купівлю його підрозділів. Газета Figaro пише, що Siemens пропонує мінову угоду: він готовий віддати французькому машинобудівному гігантові бізнес з виробництва залізничного транспорту, зокрема швидкісних міжміських експресів (ICE), в обмін на енергетичний структурний підрозділ Alstom.
Siemens повідомив у неділю, 27 квітня, що висловив французькому концерну “готовність до переговорів про стратегічні питання майбутньої співпраці”. Alstom пообіцяв дати відповідь до середи, 30 квітня, передає агентство AFP.
Засоби масової інформації пов’язують пропозицію німецької корпорації з бажанням перешкодити продажу енергетичного підрозділу Alstom американському супернику General Electric (GE). За даними ЗМІ, GE готовий заплатити за нього більш ніж 13 мільярдів доларів.
Голова GE Джеффрі Іммельт мав приїхати в Париж 27 квітня, проте міністр економіки Франції Арно Монтебур скасував зустріч, пояснивши це бажанням “серйозно вивчити” всі наявні пропозиції. При цьому, на думку Монтебура, партнерство Alstom і Siemens має сенс, щоб обидва ці концерни стали світовими лідерами в галузях енергетики та виробництві залізничного транспорту, зазначає інформагентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас