У США бояться можливої ​​помсти хакерів за нові санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США бояться можливої ​​помсти хакерів за нові санкції проти Росії

Світ
490
Американські офіційні особи і фахівці з безпеки попереджають, що хакери з Росії можуть організувати атаки на комп’ютерні мережі банків США та інших компаній у відповідь на нові санкції, які Вашингтон готує проти РФ, повідомляє агентство Bloomberg.
Чиновники, які беруть участь в аналізі наслідків від подальших санкцій проти Москви, не відповіли на запитання журналістів про ризики кібератак. Однак двоє співрозмовників агентства, знайомі з доповіддю про можливі загрози з боку хакерів, розповіли, що в документі з посиланням на фахівців вказується, що кібератаки здатні протягом декількох днів паралізувати економіку США.
Експерти з кібербезпеки вважають російських хакерів серед найкращих в світі за здатністю впроваджуватися в мережі. За їхніми даними, вже є докази того, що хакери встановили шкідливе програмне забезпечення на комп’ютери США.
“Круглий стіл з фінансових послуг, що представляє промислову групу, яка включає в себе Citigroup Inc. та Bank of America, відстежує можливі ознаки хакерських атак, хоча не вважає їх неминучими”, – заявив Пол Смосер, голова технічного підрозділу організації, що базується у Вашингтоні.
“Кібератаки є реальною проблемою, про яку всі ми повинні замислитися”, – вважає Смосер. “Здатність держав запустити кібератаки, звичайно, реальна в даний час у будь-якому конфлікті. Я думаю, що така можливість існує, тому ми стурбовані”, – додав він.
Чиновники також поскаржилися на те, що викриття колишнього співробітника Агентства національної безпеки (АНБ) Едварда Сноудена про зловживання спецслужб і суспільна реакція на них призвели до того, що спецслужби в нинішній ситуації побоюються переходити до більш активних дій.
Раніше президент США Барак Обама заявив, що Володимир Путін скоро зрозуміє, що світова спільнота дотримується єдиної позиції з питання санкцій щодо Росії. Американський лідер відзначив, що в цьому питанні США і Європа повинні діяти колективно.
Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг в інтерв’ю Sky News заявляв, що нові санкції проти Росії будуть розширенням вже чинних, зокрема, візова заборона та заморожування активів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас