Експерти: обсяг онлайн-ринку творів мистецтв збільшиться в 2 рази - до $3,76 млрд до 2018 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: обсяг онлайн-ринку творів мистецтв збільшиться в 2 рази - до $3,76 млрд до 2018 р.

Світ
120
Обсяг онлайн-ринку творів мистецтв в найближчі 4 роки становитиме $3,76 млрд. До такого висновку дійшли експерти британської страхової компанії Hiscox в щорічному звіті, передає агентство Reuters. Звіт було складено спільно з компанією ArtTactic за матеріалами опитувань 506 колекціонерів і продавців предметів витонченого мистецтва.
На сьогодні онлайн-сегмент становить $1,57 млрд, або близько 2,4% від усього ринку творів мистецтв, загальний обсяг якого становить $65 млрд. При цьому Hiscox очікує, що вже до 2018 р. ця сума збільшиться більш в ніж два рази. Найбільші інтернет-компанії вже виявляють інтерес до цієї сфери – так, свій портал з купівлі та продажу творів мистецтв вже запустив найбільший інтернет-магазин Amazon, над схожим проектом працює онлайн-аукціон eBay. Інвестори також виявляють інтерес до таких платформ, як Artsy, Paddle8 і Artspace.
Як відзначають в Hiscox, традиційні галереї та аукціонні будинки не отримують будь-якого фінансового збитку від онлайн-сегмента ринку. З іншого боку, інтернет сайти, що продають твори мистецтв онлайн, привертають до себе більш молоду аудиторію. «Початківці-колекціонери зацікавлені, з одного боку, в простоті придбання, з іншого – в доступності робіт широкого цінового спектру. Саме для них найбільш корисні і привабливі онлайн-платформи з продажу творів мистецтва», – пояснив представник Hiscox Роберт Рід.
На сьогодні 90% колекціонерів починають купувати предмети мистецтва в традиційних галереях і аукціонних будинках – за результатами опитування Hiscox, так у покупців більше впевненості в достовірності придбаного твору. Однак 39% опитаних зазначають, що відчувають себе комфортніше, здійснюючи придбання в Інтернеті. При цьому близько 25% колекціонерів віком від 25 до 30 років відзначають, що купують майже виключно онлайн, переважно обмежені серією фотографій.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас