Росія стрімко втрачає свої позиції на паливному ринку Китаю - її виштовхують Сінгапур і Венесуела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія стрімко втрачає свої позиції на паливному ринку Китаю - її виштовхують Сінгапур і Венесуела

Енергетика
3424
РФ все більше переробляє всередині країни, при цьому Венесуела і Сінгапур нарощують експорт у Китай, заповнюючи прогалини на ринку.
Підвищена конкуренція продукції Японії і Південної Кореї для прямогонного мазуту з Росії ( SRFO ) призвела до того, що споти стали найвищими за всю історію, що спонукало Китай до використання більш дешевого палива з Венесуели та Сінгапуру.
У I кварталі Венесуела і Сінгапур були основними постачальниками мазуту в Китай, так як обсяг експорту з цих країн склав 1420000 тонн і 1,40 тонн відповідно, що на третину вище в порівнянні з тим же періодом роком раніше. Експорт Росії в Китай впав приблизно на 40 % до 1,17 млн за аналогічний період.
Поставки Росії в Китай почали падати в середині минулого року, спочатку вони впали нижче сінгапурських в III кварталі і венесуельського експорту в IV кварталі, хоча РФ зберігала позицію постачальника № 1 протягом усього минулого року. Росія була головним експортером з 2011 р.
“Російський експорт був обмеженим, тоді як обсяг венесуельської нафти неухильно зростає в Китаї”, – заявив один з головних нафтопереробників країни.
Використання венесуельської нафти в якості вихідної сировини для НПЗ почало скорочуватися, так само як і попит на продукцію падає.
За даними китайських джерел, близько 60% венесуельського мазуту поставляється в Китай і продається як суднове паливо – сегмент, в якому російський мазут не може скласти конкуренцію.
В цілому китайський імпорт нафти впав на 20 % до 5,57 млн тонн на тлі того, що попит на прямогонний мазут знизився, так як зменшилися темпи обробки .
Сінгапурські трейдери заявили, що немає нічого дивного в тому, що Сінгапур став в один ряд з Венесуелою.
Місто-держава є найбільшим у світі центром заправки морських суден. Так, минулого року було продано 42,7 млн ​​тонн судного палива.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас