Антарктида була справжнім раєм - в епоху еоцену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антарктида була справжнім раєм - в епоху еоцену

Технології&Авто
5715
Дослідники з США, Нідерландів та Австралії виявили, що температура в деяких частинах Антарктиди в епоху еоцену могла скласти +17 °С і в середньому дорівнювала +14 °С – сучасному середньорічному показнику для узбережжя Каліфорнії (США). У південній частині Тихого океану і розташованих поруч ділянках суші середньорічна температура доходила до +22 °С, що спостерігається в сучасній Флориді, передає CBS NEWS.
Відзначається, що температурні зони не розподілялися рівномірно по всій Антарктиці. Найтепліше завжди було з боку Тихого океану, через що у дослідників виникло припущення, що саме океанічні течії викликали різницю в температурах.
Епоха еоцену характеризується розвитком тропічної рослинності. У цей час взяли початок багато родовищ нафти, газу, бурого вугілля. Крім того, відбулися значні трансгресії морів і океанів.
“Вивчення температур давніх епох допомагає нам зрозуміти вплив парникового ефекту на клімат і підкреслює небезпеку потепління в районах полюсів, в результаті чого можливе підвищення рівня Світового океану через танення полярних шапок”, – підкреслив співавтор нового дослідження Хагіт Аффек.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас