Заборгованість по зарплаті на держпідприємствах на 22 квітня - 432 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість по зарплаті на держпідприємствах на 22 квітня - 432 млн грн

Казна та Політика
168
Ліквідація боргів по заробітній платі залишається одним із основних завдань Уряду, заявила Міністр соціальної політики Людмила Денисова, виступаючи на засіданні Комісії з питань погашення заборгованості по заробітній платі (грошового забезпечення), пенсій та інших соціальних виплат.
“За даними оперативного щотижневого моніторингу, сума заборгованості на державних підприємствах станом на 22 квітня цього року становила 432,1 млн. грн. Це 41,3% від загального боргу по Україні. Підкреслю, що саме на держпідприємствах Держінспекцією з праці виявлені порушення вимог законодавства про працю в частині оплати праці”, – сказала Людмила Денисова. Враховуючи це, вона закликала до узгоджених і скоординованих дій центральних органів виконавчої влади.
Представники міністерств і підприємств-боржників, які їм підпорядковані, відзвітували перед Комісією про ліквідацію заборгованості по заробітній платі, а також про проблеми, які з цим пов’язані. Вони запевнили міністрів та членів Комісії, що оплата, яка надійде за поставлену продукцію вже найближчим часом, в першу чергу, як це і передбачено законодавством, буде використана для погашення заборгованості по заробітній платі.
Людмила Денисова визначила першочергові завдання, які нададуть можливість оперативно вирішити проблему із заборгованістю по заробітній платі. “Перш за все необхідно забезпечити співпрацю державних та контролюючих органів при проведенні перевірок підприємств. Крім того, безпосередньо підприємства повинні проаналізувати свою кредиторську і дебіторську заборгованість, а також вжити заходів, щоб направити її на вирішення проблеми із заборгованістю”, – підкреслила міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас