Ізраїль припиняє мирні переговори з Палестиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль припиняє мирні переговори з Палестиною

Світ
577
Причиною рішення стало перемир’я організацій ФАТХ і ХАМАС, остання контролює сектор Газа і закликає до знищення Ізраїлю.
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про призупинення мирних переговорів з Палестиною через перемир’я між рухами ФАТХ і ХАМАС. Про це він заявив під час екстреного засідання ізраїльських військових, повідомляє CNN.
За словами прем’єра, Палестина повинна обирати між перемир’ям з бойовиками ХАМАС, що контролюють сектор Газа, і можливістю врегулювати конфлікт з Ізраїлем. “Ізраїль не вестиме переговори з палестинським урядом, підтримку якому надає терористична організація ХАМАС, що закликає до знищення Ізраїлю”, – заявив Нетаньяху.
“Аббас вирішив обрати не мир з Ізраїлем, а мир з терористичною організацією, чий статут закликає ісламістів знищувати євреїв”, – зазначив прем’єр.
Напередодні ФАТХ і ХАМАС підписали мирну угоду, за якою протягом найближчих тижнів буде сформовано спільний уряд, а через півроку проведені національні вибори. Голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас також заявив, що перемир’я з ХАМАС не означає, що Палестина не може проводити мирні переговори з ізраїльською стороною.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас