Raytheon: ЄС збільшить військові витрати через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Raytheon: ЄС збільшить військові витрати через Україну

Світ
350
В американській компанії Raytheon, одному з ключових постачальників Міністерства оборони США, заявили, що криза в Україні призведе до переоцінки військових бюджетів у країнах Європи.
В інтерв’ю виданню Wall Street Journal фінансовий директор Raytheon Девід Уоджграс заявив, що влада Швеції, Латвії та Литви вже почала переоцінку своїх військових витрат. Загострення геополітичної ситуації в Європі і побоювання військової загрози з боку Росії, на думку експертів Raytheon, змусять європейські країни задуматися про підвищення військових витрат.
“За нашими оцінками, ситуація виглядає таким чином, що обсяг коштів, які планується виділити на оборонні витрати, зростатиме. В цілому поточні очікування щодо обсягу подальших військових витрат в Європі сьогодні вищі, ніж рік тому”.
Фінансовий директор Raytheon виділив протиповітряну і протиракетну оборону, а також кібербезпеку як найбільш перспективні напрямки щодо можливого збільшення замовлень у Європі.
В останні роки видатки на оборону серед основних членів НАТО знижуються. При цьому в Європі скорочення військових бюджетів проходило прискореними темпами на тлі програм з бюджетної економії і скорочення держвидатків.
Raytheon є розробником і виробником ЗРК “Петріот”, різних радарних систем, а також широкої номенклатури протиракет, авіабомб і крилатих ракет (у тому числі “Томагавк” в різних модифікаціях).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас