S&P знизило кредитний рейтинг Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило кредитний рейтинг Росії

Світ
613
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгостроковий рейтинг Росії за зобов’язаннями в іноземній валюті до «BBB-» з «BBВ». Прогноз «негативний». Про це повідомляє Agence France-Presse.
S&P пояснило зниження кредитного рейтингу Росії відтоком капіталу з країни в першому кварталі 2014 року і скороченням можливостей по залученню фінансування на зовнішніх фінансових ринках. «Ми вважаємо, що складна геополітична ситуація між Росією і Україною може призвести до додаткового істотного відтоку як іноземного, так і локального капіталу з російської економіки, підірвавши і так вже слабкі перспективи зростання», – зазначає S&P.
Наприкінці березня агентство Fitch також змінило прогноз зі «стабільного» до «негативного». В агентстві пояснили перегляд рейтингів потенційним впливом санкцій на російські економіку і діловий клімат. «Оскільки в поточних умовах банки ЄС і США можуть почати неохоче кредитувати Росію, економіка може сповільнитися ще більше, і приватному сектору, можливо, знадобиться підтримка», – зазначив Fitch.
У відповідь на зниження рейтингів міжнародними агентствами російська влада заявила про необхідність підтримати створення вітчизняного глобального рейтингового агентства. Уряд мотивує такий крок побоюваннями, що рейтинг країни може бути занижений через політичний тиск на світові рейтингові інститути з боку іноземних держав.
Питання про створення національного агентства обговорювалося 23 квітня на нараді у першого віце-прем’єра Ігоря Шувалова. Більшість учасників наради висловили позицію, що вітчизняне рейтингове агентство повинне створюватися без державної участі. Крім того, кабінет міністрів підтвердив, що незважаючи на плани з просування національного агентства, держава не збирається відмовлятися від роботи з «Великою трійкою» (S&P, Moody’s і Fitch).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас