Цей рік буде легшим для погашення державних боргів - екс-міністр економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цей рік буде легшим для погашення державних боргів - екс-міністр економіки

Казна та Політика
560
Цей рік для Міністерства фінансів буде простішим в плані обслуговування та погашення державних боргів. Таку думку під час круглого столу висловив в.о. міністра економіки (2009-2011 р.) Ігор Уманський.
“Для міністерства фінансів цей рік буде простішим з точки зору обслуговування і погашення боргів. В умовах значної девальвації гривні необхідно розуміти, що станом на 1 січня борг становив приблизно 60 млрд доларів, при цьому 31 млрд з них сформований в іноземній валюті, а 29 – у гривні. І його (боргу – прим.ред.) поділ на зовнішній і внутрішній за сьогоднішньою класифікацією некоректний з тієї причини, що в нормальних країнах класифікація відбувається за джерелами формування”, – вважає Уманський.
Він зазначив, що в Україні майже 6 млрд внутрішнього боргу сформовано в доларах. І, як наслідок, в умовах девальвації гривні, це значно збільшує суму коштів для його погашення в державному бюджеті і збільшує суму на його обслуговування.
“Якщо ситуація не зміниться, то Мінфін повинен буде звернутися до Верховної Ради, щоб переглянути стелю (погашення боргу – прим.ред)”. І може навіть виникнути така ситуація, коли прийняти гроші від МВФ не буде технічної можливості”, – вважає екс-міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас